Foto: DELFI
Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jūrmalā līdz 2016.gadm izmaksās 1,6 miljonus eiro, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka Jūrmalas pilsētas domes izsludinātajā konkursā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā uzvarējusi personu apvienība, kurā ietilpst "Jūrmalas namsaimnieks" un "VSA Vilnius". Kopējā līgumcena ir 1,6 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Jūrmala pilsētas dome ar personu apvienību, kurā ietilpst "Jūrmalas namsaimnieks" un "VSA Vilnius" noslēgusi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumu par pakalpojumu nodrošināšanu no 16.janvāra līdz gada beigām. Personu apvienība piedāvāja zemāko cenu sarunu procedūrā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ārkārtas situācijā Jūrmalas pilsētā. Tādējādi pagaidu atkritumu apsaimniekošanas tarifs Jūrmalas pilsētā līdz gada beigām būs 6,75 eiro par kubikmetru (neieskaitot pievienotās vērtības nodokli).

Tāpat vēstīts, ka iepriekš atkritumu apsaimniekotājs "Eco Baltia vide" paziņoja par atkritumu izvešanas pārtraukšanu Jūrmalā no šā gada 16.janvāra, ja dome nepiekritīs būtiski palielināt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma tarifus. "Eco Baltia vide" arī vērsies Administratīvajā rajona tiesā ar prasības pieteikumu pret Jūrmalas pilsētas domi par zaudējumu piedziņu. Savukārt Jūrmalas dome nepiekrita tarifu paaugstināšanai un pēcāk paziņoja par sarunu procedūras par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā izsludināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!