Sestdien, 14. februārī, pulksten 20:00 Rīgā pie Centrālās stacijas Rīgas pašvaldības policija (RPP) apturējusi nelegālo pārvadātāju mikroautobusu, informē "Delfi" lasītāja Alise.

"Šis mikroautobuss parasti kursē maršrutā Rīga - Olaine. Iekāpjot un jautājot šoferim, uz kurieni tas brauc, saņemam atbildi: "Uz Sanfrancisko." Busā esošie pasažieri gan informē, ka uz Olaini. Par braucienu norēķinās izkāpjot, tādējādi skaitās, ka ceļu pasažieri mēro par brīvu," skaidro Alise.

14.februārī RPP darbinieki, veicot pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniedzēju kontroli, fiksēja mikroautobusu, kura vadītājs, apstājoties vietā, kur transportlīdzekļu apstāšanās aizliegta, pārkāpa Ceļu satiksmes noteikumus, skaidro RPP pārstāve Inese Krieviņa.

Transportlīdzekļa vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Minētais transportlīdzeklis šajā gadījumā netika izņemts.

Pēdējā laikā "Delfi" lasītāji novērojuši vairākus gadījumos, kad RPP aptur nelicencētos pārvadātājus. Piemēram, ceturtdien, 12.februārī, agri no rītā Rīgā, Imantā vairākas RPP ekipāžas apturēja SIA "Eco Bus" mikroautobusu.

RPP darbinieki, nodrošinot sabiedrisko kārtību Rīgas pilsētā, savas kompetences ietvaros veic kontroli pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniegšanas jomā, nolūkā nodrošināt un veicināt normatīvo aktu ievērošanu, jau iepriekš skaidroja RPP pārstāve Krieviņa.

RPP darbinieki kontrolē pasažieru pārvadājumus, kas tiek veikti ar pasažieru velosipēdiem, vieglajiem taksometriem, kā arī mikroautobusiem, kuri izmanto sabiedriskā transporta maršrutu tīklu.

Apkopojot pārbaužu un kontroles pasākumu rezultātus, RPP secina, ka nelicencētie pārvadātāji, kas veic pasažieru pārvadājumus ar mikroautobusiem, klaji ignorē normatīvajos aktos noteiktās prasības un rupji pārkāpj Ceļu satiksmes noteikumos un Autopārvadājumu likumā norādīto.

2014./2015.gada periodā konstatēti 848 Ceļu satiksmes noteikumu un autopārvadājumu reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumi, tai skaitā 535 stāvēšanas un apstāšanās neatļautās vietās gadījumi, trīs gadījumi, kad pasažieru pārvadājumi veikti ar transportlīdzekļiem, kuriem nebija to īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, viens gadījums, kad pasažieru pārvadājumi veikti ar transportlīdzekli, kuram noteiktajā termiņā nebija veikta valsts tehniskā apskate un desmit gadījumi, kad netika ievērots luksofora aizliedzošais signāls vai kustību aizliedzošas ceļa zīmes prasības.

Ņemot vērā konstatēto pārkāpumu skaitu, RPP ieskatā nelicencētie komercpārvadātāji veic pasažieru pārvadājumus, apdraudot gan pasažieru dzīvību un veselību, gan arī citu satiksmes dalībnieku drošību. Sakarā ar to RPP plāno arī turpmāk veikt kontroli pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniegšanas jomā savas kompetences ietvaros.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!