Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 12.februārī, agri no rītā Rīgā, Imantā vairākas Rīgas pašvaldības policijas (RPP) ekipāžas apturējušas SIA "Eco Bus" mikroautobusu, novēroja "Delfi" lasītājs Sergejs.

"Kāpēc Rīgas dome ir ieinteresēta apturēt mikroautobusu? Galu galā – viņi cilvēkus ved par 70 centiem nevis diviem eiro! Tā ir "Rīgas mikroautobusu satiksmes" lobēšana," pārliecināts ir Sergejs.

RPP, nodrošinot sabiedrisko kārtību Rīgā, savas kompetences ietvaros veic kontroli pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniegšanas jomā, nodrošināt un veicināt normatīvo aktu ievērošanu, portālam "Delfi" norāda RPP pārstāve Inese Krieviņa.

RPP kontrolē pasažieru pārvadājumus, kas tiek veikti ar pasažieru velosipēdiem, vieglajiem taksometriem, kā arī mikroautobusiem, kuri izmanto sabiedriskā transporta maršrutu tīklu.

Šā gada 12.februārī konstatēti divi mikroautobusi, kas veica pasažieru pārvadājumus bez licences, kā arī ceļā vairakkārt pārkāpa Ceļu satiksmes noteikumus.

"Ņemot vērā, ka likuma norma par pakalpojuma sniegšanu bez attiecīgas licences paredz administratīvā pārkāpuma priekšmetu un izdarīšanas rīku konfiskāciju, notikuma vietā tika uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība un izņemti abi iepriekš minētie transportlīdzekļi," skaidro Krieviņa.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!