Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien pieņēmusi lēmumu par valsts SIA "Latvijas Televīzija" (LTV) trešās programmas krievu valodā izveidi, informē padome.

NEPLP nolēmusi atbalstīt LTV trešās programmas izveidi, kuras saturs tiktu veidots krievu valodā un apraides teritorija būtu visa Latvijas teritorija, vienlaicīgi paredzot un nodrošinot, ka tiek veidots "reģionālais logs" vietēji veidota satura rādīšanai Latgales iedzīvotājiem.

Iepriekš LTV raidījums "de facto" ziņoja, ka Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā veikti aprēķini, lai noskaidrotu, cik izmaksātu jauns bezmaksas kanāls visā valstī un cik - atsevišķam reģionam. Ja izdotos izmantot jau esošo komercuzņēmumu infrastruktūru, jauno bezmaksas kanālu palaišana izmaksātu ap 850 000 eiro.

Jau daudzkārt vēstīts par bažām, kas saistītas ar to, ka Latvijas krieviski runājošie iedzīvotāji galvenokārt patērē Krievijas televīziju saturu, tādējādi kļūstot par Krievijas propagandas upuriem "informācijas karā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!