Foto: Latvijas armija

Sestdien, 21.martā, lidostā "Rīga" ieradās Mičiganas Nacionālās gvardes karavīri ar militāro ekipējumu, lai piedalītos starptautiskajā vingrinājumā "Summer Shield XII", informē Nacionālie bruņotie spēki.

Vairāk nekā 80 karavīru no Mičiganas Nacionālās Gvardes ieradās ar divām C-17 lidmašīnām un vienu KC-135, atvedot līdzi munīciju un ekipējumu, tai skaitā četras 155 milimetru haubices. Un vairāk nekā 120 karavīru no Mičiganas dažādos uzdevumos šā gada martā ieradušies Latvijā.

Lidostā "Rīga" šajā nedēļā apkalpoti aptuveni 20 militārie reisi, kuros tika pārvadāta krava operācijām "Atlantic Resolve" un "Summer Shield".

Jau vēstīts, ka Ādažu poligonā no 22.marta līdz 31.martam norisināsies Latvijas sadarbībā ar ASV vadītais starptautiskais kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājums "Operation Summer Shield XII".

Gadskārtējais vingrinājums ir apvienotās sauszemes, gaisa un jūras spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, ASV, Vācijas, Luksemburgas un Kanādas, kopumā vairāk nekā 1100 karavīru.

Vingrinājums noritēs vairākās daļās. No 23. līdz 28.martam notiks teorētiskā un praktiskā apmācība, bet no 29. līdz 31.martam - lauka taktiskie vingrinājumi diennakts gaišajā un tumšajā laikā, kuros izmantos arī artilēriju.

Vingrinājums "Operation Summer Shield" Latvijā notiek kopš 2004.gada.

Kopš 2014.gada vingrinājums ir iekļauts NATO vingrinājumu un mācību sarakstā, līdz ar to tas ir atvērts dalībai arī ikvienai alianses dalībvalstij. Pērn tajā piedalījās vairāk nekā 600 karavīru no Latvijas, Igaunijas un ASV bruņotajiem spēkiem. Savukārt no Lietuvas bruņotajiem spēkiem vingrinājumā bija iesaistīti vairāki štāba virsnieki, kas tika integrēti Latvijas bataljona sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!