Foto: Shutterstock

Par Latvijas, NATO un ASV spiegu un vēl dubultaģentu nodevēju Krievijā pasludinātais Andrejs Dudarevs savā darbā Civilās aviācijas aģentūrā (CAA), visticamāk, neatgriezīsies, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Latvijas valsts no Dudareva pakalpojumiem atbrīvošoties caur pielaides sistēmu valsts noslēpumam. Par šādu risinājumu laikrakstam liekot domāt fakts, ka Dudareva darbabiedrs, kas veic līdzīgus pienākumus, pielaidi jau ir saņēmis.

Laikraksts atgādina, ka Dudarevs ir CAA Aeronavigācijas informācijas nodaļas vecākais inspektors, aeronavigācijas inženieris. Saskaņā ar paša stāstu, viņš pērnruden aizbraucis uz Pēterburgu, lai iestātos aviācijas augstskolā, bet tur viņu apsēduši krievu specdienesti - nolūkā organizēt provokāciju pret Latvijas valsti. Savukārt Krievijas versijā Dudarevs ir dubultaģents, kurš piedāvājis pārdot vecus NATO aviācijas maršrutus un jaunbūvējamo militāro objektu atrašanās vietas.

Dudarevs patlaban atrodas slimības atvaļinājumā. "Neatkarīgajai" viņš stāstījis, ka pagājušajā nedēļā aizgājis līdz savam darbam, kur izrādījies, ka caurlaide tikusi anulēta un kabineta durvīm nomainīta atslēga. Sava priekšnieka pavadībā iekšā ticis un konstatējis, ka galda atvilktnes tikušas izvandītas.

Laikraksts atzīmē, ka Darba likums liedz slimojošu cilvēku atlaist no darba, un formāli nekādi pārkāpumi Dudareva darbībā nav konstatēti.

Jau vēstīts, ka Krievijas telekompānija NTV ziņoja par Dudarevu sižetā ar nosaukumu "Rietumu izlūkdienestu dubultaģents centies pārdot Krievijai informācijas bumbu par NATO". 

Pats Dudarevs noliedzis, ka ir spiegs un nodevējs. Tāpat viņš apgalvojis, ka Krievijas telekompānija viņam šādu jautājumu arīdzan neesot uzdevusi. Zīmogs, kas apliecinātu liegumu Dudarevam iebraukt Krievijā, viņa pasē nav iespiests, kā arī nekāda fiziska izraidīšana ar aizturēšanu un drošības dienestu iesaistīšanu neesot notikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!