Foto: LETA
Lai nopietni apsvērtu iespēju kandidēt par Valsts prezidentu, apstākļiem būtu jābūt ļoti nopietniem, intervijā žurnālam "Ir" pieļāvusi eksprezidente Vaira Vīķe - Freiberga.

"Tad tiem [apstākļiem, lai kandidētu] jābūt ļoti nopietniem. Nav jautājums par smago darbu, jo man pelnītā atpūta vēl nav pienākusi. Vienkārši es to darbu jau esmu darījusi un tagad turpinu citā līmenī aizstāvēt Latvijas intereses," stāsta eksprezidente.

Vīķe - Freiberga gan nesaka kategorisku "nē". "Tas nav amats, kas man būtu pie sirds - man tas liekas noiets etaps. Bet man rūp Latvijas liktenis. Ja es redzētu, ka profilējas kāds cilvēks, kas apdraudētu Latvijas intereses un savos izteikumos stūrētu grāvī, tad es kaut vai ar galvu padusē ietu kaut ko darīt," intervijā stāsta bijusī valsts prezidente.

Savukārt, komentējot pašreizējo prezidenta meklējumu procesu, Vīķe - Freiberga vērtē: "Pašlaik notiek pokera spēle starp partijām, politiķi taustās. Teiksim tā, esmu runājusi par šo jautājumu ar politiķiem un devusi savu viedokli - kā neoficiāls konsultants."

Jau vēstīts, ka pašreizējais valsts prezidents Andris Bērziņš lēmumu par savu kandidēšanu uz otru prezidentūras termiņu atklās šonedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!