Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš lēmumu par savu kandidēšanu uz otru prezidentūras termiņu atklās šonedēļ, portālam “Delfi” apstiprināja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Jau vēstīts, ka Bērziņš solīja par savu kandidēšanu paziņot “aprīļa sākumā, ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms termiņa beigām”. Prezidenta solītais laiks - trīs mēneši pirms termiņa beigām – ir trešdiena, 8.aprīlis, tiesa gan, šajā laikā viņš atradīsies vizītē Austrijā.

Austrijas vizītes laikā prezidents vēl savu lēmumu nepaziņos, informē Krapāne.

Prezidenta ārvalstu vizīte ilgs divas dienas un Latvijā viņš atgriezīsies ceturtdien. Savukārt piektdien viņam paredzēta darba vizīte Bauskas novadā, kur ieplānota tikšanās ar novada iedzīvotājiem, pašvaldības darbiniekiem, dalība 14. novada grāmatu svētkos, Īslīces vidusskolas apmeklējums un “Bauskas alus” ražotnes apskate, liecina prezidenta mājaslapā publicētā informācija.

Jau vēstīts, ka opozīcijā esošā partija "Saskaņa" (S) pieņēmusi lēmumu neatbalstīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa atkārtotu kandidēšanu uz šo amatu.

Līdz šim atbalstu Bērziņa atkārtotai kandidēšanai paudusi tikai ZZS, tāpat viņš var cerēt uz partijas "No sirds Latvijai" atbalstu. Savukārt partijā "Vienotība" pastāv dažādi viedokļi, piemēram, bijušie Valmieras pašvaldības pārstāvji un bijušais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atbalsta Bērziņa pārvēlēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!