Foto: LETA
Opozīcijā esošā partija "Saskaņa" (S) pieņēmusi lēmumu neatbalstīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa atkārtotu kandidēšanu uz šo amatu, sestdien vēsta raidījums "TV3 ziņas".

Pēc raidījumā rīcībā esošās neoficiālās informācijas, "Saskaņa" nolēmusi Bērziņu neatbalstīt, jo nevēlas stiprināt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pozīcijas, kā arī nav aizmirsts Bērziņa lēmums neuzticēt valdības veidošanu partijas līderim Nilam Ušakovam.

"Saskaņa" lūkojas citu kandidātu virzienā, tostarp uz bijušo ārlietu ministru, Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu, norāda TV3.

To, ka Bērziņš sācis neoficiālu priekšvēlēšanu kampaņu, raidījumam apliecināja vairāki politiķi. "Pēdējās dienās Bērziņa kungs, visticamāk, ir sācis makšķerēt "Saskaņas" atbalstu," teica deputāts Ainars Latkovskis (V).

"Ir redzams, ka Bērziņa ir uzsācis kampaņu par iespējamo savas kandidatūras izvirzīšanu," sacīja deputāts Andrejs Elksniņš (S).

Līdz šim atbalstu Bērziņa atkārtotai kandidēšanai paudusi tikai ZZS, tāpat viņš var cerēt uz partijas "No sirds Latvijai" atbalstu. Savukārt partijā "Vienotība" pastāv dažādi viedokļi, piemēram, bijušie Valmieras pašvaldības pārstāvji un bijušais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atbalsta Bērziņa pārvēlēšanu.

Lai Bērziņš iegūtu 51 Saeimas deputāta atbalstu pirmajā balsošanas kārtā, būtu nepieciešams "Saskaņas" atbalsts.

Bērziņš savu lēmumu par to, vai atkārtoti kandidēs uz Valsts prezidenta amatu, varētu paziņot divu nedēļu laikā. Viņa pirmais pilnvaru termiņš Valsts prezidenta amatā beidzas šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!