Foto: AP/Scanpix

Abi Latvijas pilsoņi, kas ir izdzīvojuši Krievijas tralera "Daļņij Vostok" katastrofā Tālajos Austrumos, sestdien dosies uz dzimteni, piektdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Južnosahaļinskā Vladimirs Nosovs.

"Mēs pašlaik noformējam viņiem tranzīta vīzas. Rīt, sestdien, mēs grasāmies nosūtīt viņus uz mājām caur Maskavu," sacīja Nosovs.

Nosovs arī informēja, ka katastrofā bojā gājušā Latvijas pilsoņa mirstīgās atliekas aizvedīs viņa radinieki, kas ir ieradušies Sahalīnas salā, un viņiem jau ir izsniegta miršanas apliecība. Viņi grasās doties uz dzimteni tuvāko dienu laikā.

Bojāgājušā Latvijas pilsoņa radinieki ceturtdien atpazina viņa mirstīgās atliekas.

Krievijas ĀM pārstāvis piebilda, ka izmeklētāji ir pabeiguši izglābto ārvalstu jūrnieku iztaujāšanu. Krievijas mediji vēstīja, ka visiem ārvalstu jūrniekiem noteikts administratīvais arests un viņi tiks saukti pie atbildības par nelikumīgu strādāšanu Krievijā.

Ārvalstu jūrnieki ir aizturēti kā personas, kas nelikumīgi šķērsojušas Krievijas valsts robežu, un viņus apsargā robežsargi un policija Južnosahaļinskas viesnīcā.

"Saskaņā ar kuģa dokumentiem viens Latvijas pilsonis ir elektromehāniķis, bet otrs ir matrozis. Viņi nesaņēma darba atļauju, tāpēc tiks sodīti ar naudassodu no 2000 līdz 5000 rubļiem (33,43 līdz 83,58 eiro)," ceturtdien sacīja Krievijas Federālā migrācijas dienesta darbinieks.

Krievijas Tālajos Austrumos Ohotskas jūrā pie Kamčatkas pussalas pagājušajā nedēļā nogrima Krievijas traleris "Daļņij Vostok", kura katastrofā gājuši bojā vismaz 57 jūrnieki, bet 63 ir izglābti. Desmit izglābtie jūrnieki ir smagā stāvoklī. Kuģa apkalpē bija 132 cilvēki, tostarp trīs no Latvijas. 12 apkalpes locekļi nav atrasti.

Saskaņā ar Krievijas Jūras kuģniecības reģistra datiem traleris bija uzbūvēts 1989.gada novembrī Padomju Savienībā. Tas ieguva tagadējo nosaukumu 2014.gadā, bet tā iepriekšējais nosaukums bija "Stende". Kompānijai "Magellan" piederošais 5720 reģistra tonnu kuģis ir 104,5 metrus garš un apmēram 16 metru plats. Tas ir pierakstīts Ņeveļskas ostā Sahalīnas salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!