Foto: F64

Saeimas deputāti un citas amatpersonas pirmdien pulcējās Saeimas svinīgajā sēdē, kas veltīta Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai.

Saeimas svinīgajā sēdē uzrunu teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene (Loreta Graužinienė), Igaunijas parlamenta prezidents Eiki Nestors (Eiki Nestor) un Islandes parlamenta priekšsēdētājs Einars K. Gudfinsons (Einar K. Guðfinnsson).

Svinīgajai sēdei sekoja svētku koncerts, kurā muzicēja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā, kā arī maestro Raimonds Pauls un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi.  

4.maija Saeimas svinīgajā sēdē tika aicināti piedalīties Valsts prezidents Andris Bērziņš, visi atjaunotās Latvijas Valsts prezidenti, 12.Saeimas deputāti, Augstākās Padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, un visu Saeimas sasaukumu priekšsēdētāji, kā arī Ministru kabineta locekļi un citas Saeimas apstiprinātās amatpersonas, informēja Saeimas Preses dienestā.

Tāpat uz svinīgo sēdi tika aicināts ārvalstu diplomātiskais korpuss, Latvijas neatkarības kustības aktīvisti, tradicionālo konfesiju un garīdzniecības pārstāvji, kā arī Zolitūdes traģēdijas glābšanas darbos iesaistītie glābēji, 5.Jauniešu Saeimas deputāti, kuri būs ieguvuši nākotnes politiķa titulu u.c.

Saeimas svinīgā sēde notiek Latvijas Nacionālajā teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!