Foto: LETA

Paula Stradiņa slimnīcā būvdarbi pilnā apmērā atsākti divos jaunā korpusa blokos, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Patlaban būvniecība atsākta energoblokā un sestajā blokā. Abos šajos blokos bija atklātas vismazākās problēmas. Vircavs norādīja, ka šajos blokos defekti novērsti. Līdz ar to būvvalde atļāvusi būvniecību turpināt.

Par būvdarbu atsākšanu arī pārējos blokos būvvalde lems jūnijā. “Pārējā objektā nekādi būvdarbi nav atļauti un šobrīd norit iepriekš atklāto defektu novēršana,” stāstīja Rīgas būvvaldes šefs, norādot, ka tikai pēc defektu novēršanas varēs sākt runāt par tālāku būvniecību.

Par būvdarbu atsākšanu pārējos blokos Rīgas būvvalde plānojusi lemt jūnijā.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz slimnīcas būvuzrauga iesniegumu, Rīgas Būvvalde 16.februārī pieņēma lēmumu par celtniecības darbu apturēšanu Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā.

Pašlaik notiek intensīva situācijas apzināšana un iespējamo risinājumu izvēle kopā ar Veselības ministriju. Jau paveikto būvdarbu kvalitātes izvērtēšanā ir piesaistīti profesionāli neatkarīgi eksperti. Šajā procesā atbilstošā apjomā ir iesaistīti būvnieki, un kopīgu sarunu ceļā ceram rast konstruktīvu risinājumu un atsākt būvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!