Foto: LETA

Izvērtējot publiski izskanējušo informāciju par Drošības policijas (DP) amatpersonām, kas atbild par pielaižu valsts noslēpumam piešķiršanu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) paļaujas uz drošības iestāžu viedokli.

Straujuma žurnālistiem sacīja, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ar DP vadību un Ģenerālprokuratūras pārstāvjiem jau tikušies un diskutējuši, bet izskanējusī informācija tikšot pārbaudīta. Valdības vadītāja uzsver, ka jāsaprot, cik pamatota ir šī informācija.

Viņa norādīja, ka drošības iestādes var pārbaudīt šo informāciju, lai saprastu, vai tie ir pieņēmumi vai tomēr pārmetumi ir pamatoti. "Protams, būtu ļoti nepatīkami, ja tā izrādītos taisnība," piebilda Straujuma.

Jau ziņots, ka žurnāliste Agnese Margēviča savā blogā pagājušajā nedēļā ievietojusi publikāciju par vairākiem DP augsti stāvošiem darbiniekiem, kuri atbild par pielaižu valsts noslēpumam piešķiršanu vai atteikšanu. Publikācijā apgalvots, ka viņu dzīvesveids ir statusam neatbilstoši dārgs un viņi saistīti ar personām, par kurām nākas lemt saistībā ar piekļuvi valsts noslēpumam.

DP šo publikāciju dēvē par pretreakciju uz dienesta aktīvo darbu valsts noslēpuma aizsardzības pasākumu stiprināšanā, un tā esot sagatavota, lai diskreditētu kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja darbam ar valsts noslēpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!