Foto: LETA
Mana meita Terēze brauca 23.trolejbusā uz skolu, kur viņai kontroliere uzlika sodu par neapmaksātu braucienu, lai gan e-talons no rīta bija papildināts, portālam "Delfi" raksta lasītāja Helēna.

Terēze ir pilna laika students ar 50% atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā.

 Mēneša biļete tika papildināta plkst.10 no rīta caur "Rīgas satiksmes" mājas lapu. Ar trolejbusu viņa brauca ap plkst. 13. Izrādās, ka pērkot biļeti internetā, mēneša braukšanas biļete aktivizējas divu dienu laikā.

"Sanāk, ka Terēze ir braukusi pa zaķi. Sodu, uzreiz samaksāt nevarēja, jo mācās (budžetā) un nekur nestrādā, turklāt mācības ar darbu nevar apvienot. No trolejbusa viņa tika izsēdināta. Kontroliere noteica : "Aizej uz "Rīgas satiksmes" biroju, kur tev anulēs sodu, es tikai pildu savus pienākumus"," raksta meitenes māte.

""Rīgas satiksmē" tika uzrādīti dokumenti, kas apliecina, cikos mēneša biļete tika papildināta un uzrakstīts iesniegums, ka tas nebija ļaunprātīgs pārkāpums. Bet, tas nevienu neinteresē. Noteikumi pārkāpti un viss. Maksā ...", atklāj Helēna.

"Jebkuram noziedzniekam ir iespēja pierādīt, ka nav vainīgs, bet "Rīgas satiksme" pierādījumus neņem  vērā.  Vai nepastāv cilvēciskais faktors? Studentam, kurš nestrādā, kurš papildinājis braukšanas karti un var to pierādīt - 30 eiro sods. Manuprāt, ļoti nežēlīgi un sāpīgi," rezumē sieviete.

"Man pašai ir "Rīdzinieka karte" - ja man pēkšņi jābrauc ar sabiedrisko transportu. "Ieeju "Rīgas satiksmes" mājas lapā nopērku biļeti, bet braukt varu- tikai pēc divām dienām? Interesanti... vai to zina visi izņemot mūs?," savu stāstu noslēdz Helēna.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!