Foto: LETA

Pēc kratīšanas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) tā vadītājam Armandam Ploriņam noteikts aizliegums tuvoties savai darbavietai, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Ziņas".

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ veicis kratīšanu NMPD.

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, KNAB interese par šo dienestu ir saistīta ar savulaik slēgtajiem līgumiem ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi.

Aģentūrai BNS Ploriņš pastāstīja, ka ir parakstījis dokumentu, ka apņemas neizpaust nekādu informāciju saistībā ar šo lietu, tadēļ komentārus nesniegs.

Lūgts komentēt lietas būtību kopumā, Ploriņš sacīja, ka viņš un NMPD par šo lietu komentāru paudis jau visa pēdējā pusgada laikā, principā netieši apstiprinot, ka runa ir par RST autobāzi. NMPD vadītājs uzsvēra, ka vairāk viņam neesot ko teikt.

Veselības ministrija 14. septembrī plāno lauzt līgumu ar Ploriņu, kurš nav piekritis pāriet uz citu amatu. Darba likums paredz, ja darbinieks nepiekrīt darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem, darba devējam ir tiesības ne vēlāk kā mēnesi iepriekš uzteikt darba līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!