Foto: LETA

Kad Inčukalna gudrona dīķu teritorijas sanācija tiks pabeigta, teritoriju varētu apmežot, sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Viņš norādīja, ka par šīs teritorijas turpmāko izmantojumu vēl tiks lemts, taču, ņemot vērā, ka tā atrodas "Latvijas Valsts mežu" pārziņā, to varētu apmežot.

Plānots, ka sanācija tiks pabeigta nākamā gada pavasarī.

Jau ziņots, ka Vides valsts dienests (VVD) lauzis līgumu ar "Skonto būvi" par Inčukalna gudrona dīķu sanāciju pēc tam, kad ilgstoši nebija iespējams rast kopsaucēju ar uzņēmumu vairākos punktos, kuros "Skonto būve" neievēroja līgumu.

VVD norāda, ka kopš 2011.gada "Skonto būvei" bija brīva pieeja izpētei, lai novērtētu sanācijas darbu apmēru un gudrona ķīmiskās īpašības, tādēļ neizpratni raisa "Skonto būves" vairākkārtīgie papildu finansējuma pieprasījumi. Lēmumu par līguma laušanu VVD pieņēma, jo bija jārīkojas, lai neapdraudētu sanāciju un Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējuma saņemšanu.

Savukārt Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ierosinājusi lietu būvkompānijas "Skonto būve" prasībā pret VVD saistībā ar gudrona dīķu projektu.

"Skonto būve" nav pametusi dīķu teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!