Foto: AP/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) turpina apzināt Latvijas valstspiederīgo skaitu Parīzē. Līdz šim ministrija ir sazinājusies ar vairākiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri atrodas Parīzē, un saņēmusi apliecinājumu, ka personas nav cietušas un atrodas drošībā, portāls "Delfi" uzzināja ĀM.

Ministrija aicina ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Parīzi, rūpīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Francijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju pilsētā un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem.

Šobrīd pilsētā nav noteikti ierobežojumi apmeklēt konkrētas vietas, Parīzes lidostu darbība nav traucēta. ĀM aicina ceļotājus ņemt vērā, ka ir atjaunota robežkontrole, kā arī drošības pārbaudes pilsētā.

Ceļotājus, kuri atrodas Parīzē, ministrija aicina sazināties ar Latvijas vēstniecību Francijā pa tālruni + 33 1 53 64 58 10, savukārt tuviniekus, kuriem nav izdevies sazināties ar ģimenes locekļiem vai draugiem Parīzē, ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni + 371 26337711 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Kā ziņots, Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas, informēja ministrijā.

Jau vēstīts, ka acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 140 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!