Foto: Shutterstock
Siguldas novada un Cesvaines novada bāriņtiesa koleģiāli vērtēs katra vecāka, kurš bērnu atstāja pie aukles un neieradās tam pakaļ, atbildību un lems, vai ir pamats atjaunot vecākiem aizgādības tiesības.

Kā informēja Siguldas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Zane Krauze, pēc Siguldas novada bāriņtiesas rīcībā esošās informācijas, meitenītes vecāki faktiski nedzīvoja Siguldā.

Krauze atklāja, ka bāriņtiesas izvērtēs labāko risinājumu, lai meitenīte varētu augt ģimeniskā vidē, un ar viņas vecākiem tiks veikts sociālais darbs.

Ar Cesvaines novada bāriņtiesas pārstāvi neizdevās sazināties.

Jau ziņots, ka Rīgas bāriņtiesa ir pieņēmusi lēmumu par divus gadus vecās meitenītes Viktorijas, kuru vecāki uz vairākām dienām atstājuši pie aukles un kurai nav ieradušies pakaļ, šķiršanu no ģimenes, uzzināja bāriņtiesā.

Tuvākajā laikā lēmums tiks pārsūtīts Siguldas, kā arī Cesvaines novada pašvaldībai, kurās deklarēti bērna vecāki, lai tās varētu lemt par tālāko rīcību.

Bāriņtiesā paskaidroja, ka meitenītes ģimenes locekļi nav deklarēti Rīgas pašvaldībā, māte deklarēta Siguldas novadā, bet tēvs - Cesvaines novadā, turklāt ģimene bieži mainījusi dzīvesvietu. Rīgā ģimene nesen ieradusies un iepriekš nav bijusi ne Rīgas bāriņtiesas, ne Sociālā dienesta redzeslokā.

Pagaidām meitenīte uzturas Rīgas bērnunamā.

Kā ziņots, policijai izdevies noskaidrot divus gadus vecās pie aukles atstātās un atpakaļ nepaņemtās Viktorijas vecākus, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Diāna Lūkina.

Meitenīte Rīgā uz vairākām dienām tika atstāta kādai auklei. Vecāki pēc meitenītes nebija atnākuši pakaļ, bet auklei ar viņiem sazināties nav izdevies, tāpēc viņa vērsusies policijā.

Pēc informācijas nonākšanas plašsaziņas līdzekļos policijā vērsušās bērna radinieces un ir izdevies noskaidrot meitenītes vecākus, uzzināja Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!