Foto: DELFI
"Vienotība", visticamāk, neatbalstīs Māra Kučinska kandidatūru premjera amatam, intervijā LNT sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa skaidroja, ka publiskajā telpā izveidojusies situācija, kurā "Vienotība", visdrīzāk, teiks "nē" Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātam Mārim Kučinskim.

"Ja bez argumentiem noraidīts jebkurš kandidāts, kas parādās publiskajā telpā, tad ko šajā situācijā darīt "Vienotībai" par koalīcijas partneru kandidātiem?" otrdien intervijā sacīja Āboltiņa.

Viņa arī sacīja, ka koalīcijas partneri nodarbojas ar "Vienotības" nomelnošanu. Savukārt, komentējot sašķeltību partijas iekšienē, Āboltiņa pauda pārliecību, ka tā ir vēlētāju nodevība.

Runājot par vēlētāju nodevību, partijas līdere pieminēja Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes vārdus.

Tikmēr premjere Laimdota Straujuma (V) intervijā LTV sacīja, ka valdības veidošanas procesā "Vienotība" ar savu iniciatīvu šobrīd ir aizgājusi otrajā plānā

"Esam aizgājuši ar savu iniciatīvu otrajā plānā," intervijā teica Straujuma.

Ziņots, ka daļa "Vienotības" frakcijas varētu atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātu Māri Kučinski, ja prezidents uzticēs viņam valdības veidošanu un ja netiks panākta vienošanās par "Vienotības" kandidātu premjera amatam.

Vēstīts, ka ZZS valde pirmdien vienprātīgi atbalstījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Tāpat ziņots, ka pēc finanšu ministra Jāņa Reira un Valmieras mēra Jāņa Baika atteikuma kļūt par premjera kandidātu, Valsts prezidentsVējonis ticies ar "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!