Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz demisiju, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sagaidījusi savu otro gadadienu kā valdības vadītāja.

Viņa amatā stājās pēc tam, kad 2013. gada decembrī demisionēja iepriekšējais premjerministrs Valdis Dombrovskis (V). Straujumas valdību Saeimā apstiprināja 2014. gada 22. janvārī.

Lai gan sākotnēji Straujuma apgalvoja, ka valdību vadīs tikai līdz rudenī gaidāmajām vēlēšanām, viņa arī pēc tam piekrita turpināt uzņemties šos pienākumus.

Pagājušajā gadā Straujumas valdībai bija ar ne mazums izaicinājumu. Kā pirmais bija Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā, kas sākās ar 1.janvāri un ilga visu pirmo pusgadu. Tikmēr otrā pusgada laikā aktuāls jautājums, kas pārbaudīja arī valdības stabilitāti, bija par bēgļu uzņemšana saistībā ar migrācijas krīzi Eiropā. Arī darbs pie valsts šā gada budžeta raisīja domstarpības kā ar sociālajiem partneriem, tā arī starp pašiem koalīcijas partneriem.

Arvien vairāk uz gada nogales pusi tika runāts par Straujumas vadītā Ministru kabineta stabilitāti, un, tuvojoties 5. decembrim, kad notika "Vienotības" kongress, izskanēja, ka Straujuma tajā varētu paziņot par demisiju. Tomēr šāds paziņojums neizskanēja, un par atkāpšanos no amata viņa paziņoja divas dienas vēlāk - 7. decembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Tiek prognozēts, ka Straujumas vadītā valdība darbu beigs 4. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!