Foto: AFP/Scanpix
Šā gada aprīlī Latvijas teritorijā tiks organizētas Nacionālo un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Summer Shield XIII", kurās piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, liecina ceturtdien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais likumprojekts.

Mācības plānots rīkot no 17.aprīļa līdz 29.aprīlim. "Summer Shield XIII" ir sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Kanādas, Vācijas, ASV, Lietuvas un Somijas. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu Sauszemes spēku bataljona kaujas grupas štābu un apakšvienību spējas plānot un vadīt kaujas atbalsta elementus dažādos taktiskos operāciju veidos. Militārās mācības tiek organizētas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, pamatojoties uz vienotiem standartiem un procedūrām.

Plānots, ka militārajās mācībās "Summer Shield XIII" piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām.

Saskaņā ar likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 9.panta pirmo daļu lēmumu par bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.

Starptautiskās militārās mācības Latvijas Republikas teritorijā notiek saskaņā ar 1949.gada 4.aprīļa Ziemeļatlantijas līgumu, kas pieņemts un apstiprināts Saeimā 2004.gada 26.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!