Foto: DELFI Aculiecinieks
No Gaisa tilta jeb tā sauktā VEF tilta Rīgā uz brauktuves krīt lieli apmetuma gabali, novērojis kāds "Delfi" lasītājs.

Viņa uzņemtajos fotoattēlos redzams, ka drūpošais apmetums krīt uz caurbrauktuves zem tilta. Aculiecinieks pieļauj, ka ir apdraudēta satiksmes dalībnieku dzīvība.

Komentē Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods:

"Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti apsekoja Gaisa tiltu un secināja, ka konstrukcijas virs caurbrauktuves ir bojātās hidroizolācijas dēļ. Hidroizolācija vairs nepilda savas funkcijas un konstrukcijās piekļūst ūdens. Gaisa temperatūras svārstību rezultātā, konstrukcijai regulāri sasalstot un atkūstot, bojājumi progresē un betona konstrukcijas apšuvuma plātnīšu saiste ar pamata konstrukciju samazinās.

Naktī uz 1. martu Gaisa tilta caurbrauktuves dzelzsbetona konstrukcijas atdzisa un apšuvuma plātnīšu šuvēs iekļuvušais mitrums sasala. No rīta, saulei spīdot, konstrukciju temperatūra strauji paaugstinājās, kā rezultātā plātnīšu saiste ar pamata konstrukciju sasniedza kritisko robežu un notika konstrukcijas atsevišķu apšuvuma plātnīšu un betona atlūzu atdalīšanās no tilta konstrukcijas.

Satiksmes departaments nekavējoties uzdeva veikt Gaisa tilta visu konstrukciju papildus apsekošanu, lai novērstu satiksmes dalībnieku apdraudošu situāciju iespējamību. Patlaban tilts apsekots, atskaldītas plātnes, kuras sala iedarbības rezultātā varētu atdalīties, un pieņemts lēmums naktī uz trešdienu turpināt veikt bojāto konstrukciju atskaldīšanu.

Satiksmes departaments jau pēc sniega nokušanas uzdeva ikdienas uzturēšanas uzņēmumiem PS “Daugavas labā krasta uzturētājs” un PS “Daugavas kreisā krasta uzturētājs” pievērst pastiprinātu uzmanību to objektu, kuru dzelzsbetona konstrukcijas ir bojātas, apsekošanai. Apsekošanas rezultātā zonās, kur betona atlūzas varēja apdraudēt satiksmes dalībnieku drošību, veica bojātā betona atskaldīšanu. Bojātā betona atskaldīšana tika veikta Brasas tiltā, Kalnciema tiltā, Vanšu tiltā un Kalnciema tiltā.

Ņemot vērā Gaisa tilta slikto tehnisko stāvokli, Satiksmes departaments plāno vēl šajā būvsezonā izsludināt iepirkumu par Gaisa tilta atjaunošanas projekta izstrādāšanu. Savukārt līdz tilta atjaunošanai uzņēmumam PS “Daugavas labā krasta uzturētājs” uzdots pievērst pastiprinātu uzmanību Gaisa tilta konstrukcijām un novērst nepilnības, kas apdraud satiksmes un gājēju drošību.

Iedzīvotāji arī turpmāk aicināti informēt par nepilnībām Rīgas ielās, zvanot pa bezmaksas tālruni 80003600."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!