Foto: DELFI Aculiecinieks

62% Latvijas iedzīvotāju piekrīt, ka militārās zināšanas būtu jāapgūst ikvienam Latvijas iedzīvotājam, liecina pēc Aizsardzības ministrijas pasūtījuma tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Tam nepiekrita 28% aptaujāto, bet 9,7% iedzīvotāju nebija viedokļa šajā jautājumā.

Biežāk uzskatu, ka militārās zināšanas būtu jāapgūst ikvienam Latvijas iedzīvotājam, pauda vīrieši, aptaujātie ar pamatizglītību, pētījuma dalībnieki ar latviešu sarunvalodu ģimenē, iedzīvotāji ar vidēji zemiem, vidēji augstiem un augstiem ienākumiem Pierīgā, Vidzemē un Zemgalē, kā arī laukos dzīvojošie.

Savukārt tam, ka militārās zināšanas būtu jāapgūst ikvienam Latvijas iedzīvotājam, biežāk nepiekrita sievietes, aptaujātie ar augstāko izglītību, respondenti ar krievu sarunvalodu ģimenē, pētījuma dalībnieki ar zemiem vai vidējiem ienākumiem, kā arī Rīgas un Latgales iedzīvotāji.

Aptauja veikta pērn novembrī, uzklausot 1022 iedzīvotājus vecumā no 17 līdz 74 gadiem.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem gadījumā, ja Latvijā izceltos ārēju spēku izraisīts bruņots konflikts, 37% iedzīvotāju aizbrauktu no valsts. 40% aptaujāto pauduši, ka nepieciešamības gadījumā būtu gatavi cīnīties ar ieročiem rokās, lai aizstāvētu Latviju, savukārt 44% iedzīvotāju nepiekrita apgalvojumam, ka nepieciešamības gadījumā būtu gatavi cīnīties par Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!