Foto: LETA

Trešdien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija deva piekrišanu deputāta Edgara Putras (ZZS) saukšanai pie atbildības divās administratīvo pārkāpumu lietās, portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Kā pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S), pats Putra komisijas sēdē nepiedalījās, jo tajā brīdī atradās citā sēdē.

Kā skaidroja Orlovs, Putra iepriekš viņam darījis zināmu, ka piekrīt administratīvai sodīšanai un atzīst savu vainu.

Putra izdots administratīvai sodīšanai par diviem pārkāpumiem. Abus lēmumus par piekrišanu viņa sodīšanai trešdien komisija pieņēma vienbalsīgi.

Valsts policijas (VP) Saeimu informējusi, ka Putra pērnā gada 17. decembrī Tukuma novada Džūkstes pagastā uz autoceļa Rīga–Liepāja transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizlieguma laikā vadījis automašīnu "Honda Accord".

Tāpat, kā norādīts policijas iesniegumā, Putra bija izvēlējies meteoroloģiskiem apstākļiem neatbilstošu ātrumu, un, neizvēloties drošu distanci, izraisīja sadursmi ar tajā pašā virzienā braucošu transportlīdzekli.

Šīs automašīnas vadītāja bremzējot samazināja ātrumu un apstājās, lai pagrieztos pa kreisi, un notika avārija.

Deputātam vadīt transportlīdzekli bijis aizliegts, jo noteiktā termiņā nebija veikta veselības pārbaude.

Savukārt šā gada 6. februārī Skrundas novada Rudbāržu pagastā uz autoceļa Rīga–Skulte–Liepāja, virzienā no Skrundas un Rudbāržiem, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, Putra vadījis automašīnu "Audi Q5" ar braukšanas ātrumu 116 kilometri stundā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, "par piekrišanu Saeimas locekļa saukšanai pie administratīvās atbildības, viņa piespiedu atvešanai, personas vai mantu apskatei, kā arī dokumentu izņemšanai pie Saeimas locekļa Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma".

Jautājums vēl tiks skatīts Saeimas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!