Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" aculiecinieks iemūžinājis Ziepniekkalna mazdārziņus, kas pēdējo gadu laikā pārvērtušies ne tikai par izgāztuvi, bet arī mājvietu bezpajumtniekiem un klaiņojošiem suņiem.

"Visa teritorija Ozolciema ielas galā zem augstsprieguma līnijām līdz Ziepniekkalna ielai, AS"Dzintars" un Ziepniekkalna kapiem ar katru gadu [arvien vairāk] pārvēršas par izgāztuvi un degradējošu vidi ar būvgružiem, sadedzinātām dārza mājiņām, klaiņošiem suņiem un bezpajumtniekiem," apgalvo aculiecinieks.

Tāpat aculiecinieks norāda, ka teritorija ir aizaugusi ar krūmiem, kā arī ir pārpildīta ar atkritumiem. "Šeit ļoti bieži notiek ugunsgrēki un citi nelaimes gadījumi," uzsver iesūtīto bilžu autors.

"Teritorija ir Rīgas pilsētas īpašums un Rīgas domes mājaslapā pat piedāvā šeit izīrēt dārza mājiņas. Būtu daudz labāk nojaukt visu un sakārtot, atstāt tīru pļavu ar kokiem un krūmiem, kā tas izdarīts Lucavsalā," pauž aculiecinieks.

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas domes pārstāve Aira Šmelde, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija ir informēta par šo situāciju.

Šogad Spodrības mēneša ietvaros tiks sākti minētās apkārtnes sakopšanas darbi. "Turpināsim sakopt šo teritoriju, taču jāatzīmē, ka diemžēl sabiedrības neapzinīgā daļa ir iecienījusi šo vietu nelegālai sadzīves atkritumu izvešanai. Nodrošināt šajā vietā diennakts policijas klātbūtni nav iespējams, tāpēc aicinām iedzīvotājus ziņot Pašvaldības policijai pa tālruni 110, ja izdodas pamanīt šādus pārkāpumus," aicināja RD pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!