Foto: Reuters/Scanpix

Izglītība ir sabiedrībai prioritārs pakalpojums un nozarē sasāpējušo jautājumu risināšana Latvijā līdz šim nav bijusi pietiekama, tiekoties ar izglītības ministru Kārli Šadurski (V), piektdien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"No jaunā izglītības ministra sagaidu daudz aktīvāku un sasniedzamos rezultātos balstītu darbu. Nepieciešams strauji risināt nozares prioritātes, tostarp izglītības kvalitātes, mācību vides uzlabošanas un pedagogu motivācijas jautājumus," teica Vējonis. "Latvijas izglītības sistēmai jāspēj sagatavot zinošus, starptautiski konkurētspējīgus skolēnus un studentus. Gudri un spējīgi jaunieši ir valsts izaugsmes un nākotnes stūrakmens. Savukārt, motivēts un labos rezultātos ieinteresēts skolotājs, ir atslēga šī mērķa sasniegšanai."

Prezidents vērsa ministra uzmanību, ka izglītības nozarē veicamās pārmaiņas un uzlabojumi, tajā skaitā finansējuma nodrošināšana, nav atliekami.

Lai izglītības budžeta izlietojums būtu efektīvāks, Vējonis aicināja to saistīt ar Valsts prezidenta valdībai uzdoto pastāvīgo pienākumu izvērtēt valsts budžeta bāzes izdevumus tā, lai nodrošinātu pilnvērtīgākus, valsts prioritātēm un mērķiem atbilstošus, kā arī sabiedrībai saprotamus valsts budžeta tēriņus.

Sarunā Valsts prezidents izteica atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas uzsāktajam darbam pie jauna, kompetencēs balstīta vispārējās izglītības satura izstrādes un ieviešanas.

Sarunas noslēgumā Vējonis vienojās ar izglītības ministru par atkārtotu tikšanos, lai vēlreiz pārrunātu izglītības nozares uzlabojumu ieviešanas gaitu un rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!