Foto: Rīgas dome

VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) ir noslēgusi līgumu ar SIA "Trigone Būve" par nekustamā īpašuma Kuģu ielā 13, Rīgā, sakārtošanu. Par 137 385,02 eiro ēkai tiks remontēts jumts un fasāde, informē PA.

Par valsts nozīmes arhitektūras pieminekli atzīto ēku jau 2014. gada oktobrī Rīgas dome klasificēja kā vidi degradējošu būvi. Toreiz tai atklāta stipri bojāta galvenās dzegas konstrukcija, kurā iesējušies koki, sadrupis skurstenis, kā arī jumta bojājumi.

Īpašumu paredzēts sakārtot līdz 2016. gada 13. augustam.

Uz ēkas jumta esošais uzraksts pērn, Austrumu partnerības samita laikā, pievērsis ziņu aģentūras "Reuters" uzmanību. "ES līderi, kas pagājušajā nedēļā viesojās Latvijas galvaspilsētā Rīgā, visdrīzāk, nepievērsa īpašu uzmanību noplukušajai ēkai otrā ielas pusē, kas, šķiet, nav krāsota kopš Brežņeva laikiem, un tai uz jumta uzkrāsoto pabalējušo uzrakstu. "Tu neesi viena!" tas kliedz krievu valodā," rakstīja aģentūra.

PA izsludinātajā iepirkumā 2016. gada 31. martā par uzvarētāju atzina SIA "Trigone Būve", kuras piedāvājums bija īpašumu sakārtot par 137 385,02 eiro. Uzņēmums 2014. gadā strādāja ar 2,35 miljonu eiro apgrozījumu un 101 tūkstoti eiro lielu peļņu. Līgums par grausta sakārtošanu ar "Trigone Būvi" noslēgts 12. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!