Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes kinologu komanda izcīnījusi 1. vietu Karēlijas muitas organizētajā sacensībās "Pretnarkotiku aizsardzība - Karēlija 2016", portālu "Delfi" informēja VID.

Arī dažādās individuālajās disciplīnās VID kinologi ar saviem darba suņiem ieguvuši četras pirmās vietas un vienu otro vietu.

Trīs pirmās vietas individuālajās disciplīnās ieguvis VID kinologs ar darba suni, izcīnot 1. vietu tabakas izstrādājumu meklēšanā kopvērtējumā, kā arī iegūstot pirmās vietas divās disciplīnās – tabakas izstrādājumu meklēšanā bagāžā un autotransportā. Godpilno 1. vietu individuālajā vērtējumā ieguvis arī cits VID kinologs ar darba suni – disciplīnā "Narkotisko vielu meklēšanā pie personām". Savukārt trešais komandas dalībnieks ar darba suni individuālajā vērtējumā izcīnījis 2. vietu narkotisko vielu meklēšanas disciplīnās kopvērtējumā.

Sacensībās narkotisko vielu meklēšana notikusi telpās, transportā, bagāžā un pie personām, savukārt tabakas izstrādājumu meklēšana - telpās, transportā un bagāžā.

Vērtējumā tika ņemts vērā gan uzdevumu izpildīšanas ātrums un precizitāte, gan darba suņa sadarbība ar kinologu.

"Pretnarkotiku aizsardzība - Karēlija 2016" ir starptautiskas sacensības, kurās šogad piedalījās komandas no Somijas, Latvijas un Igaunijas, ka arī divas komandas no Krievijas - Karēlijas un Kaļiņingradas muitas dienestiem. Seminārs-sacensības norisinājās no 16. maija līdz 20.maijam.

Sacensību nolikums paredz, ka komanda sastāv no komandas vadītāja, viena kinologa ar tabakas meklēšanas darba suni un diviem kinologiem ar narkotisko vielu meklēšanas darba suņiem.

Komandu vērtējumā 2. vietu ieguvusi Karēlijas muitas dienesta kinologu komanda, bet 3. vietu - Somijas kinologi.

VID atgādina, ka arī pagājušajā gadā VID kinologu komanda ar ļoti labiem rezultātiem piedalījusies Krievijas muitas dienesta Karēlijas muitas organizētajās sacensībās. Sacenšoties ar komandām no Karēlijas muitas, Kaļiņingradas apgabala muitas, Somijas un Igaunijas, VID Muitas pārvaldes kinologi kopvērtējumā toreiz ieguva 2. vietu. Tāpat pirms gada Latvijas Muitas pārvades kinologi sasniegumus guva arī individuālajās disciplīnās – 1. vieta disciplīnā "Narkotisko vielu meklēšana autotransportā" un 1. vieta disciplīnā "Narkotisko vielu meklēšanas telpās".

Sacensību mērķis ir paaugstināt kinologu profesionalitāti, nostiprināt praktiskās zināšanas un iemaņas un pilnveidot darba suņu izmantošanas efektivitāti muitā. Pasākuma starptautiskais formāts sniedz iespēju paplašināt zināšanas, dalīties pieredzē, stiprināt sadarbību ar citu valstu kinoloģijas dienestiem darba suņu izmantošanas un apmācību jomā un pārņemt labāko praksi, norāda VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!