Robežsargi trešdien kādā automašīnā atklāja slēpni ar 33 blokiem cigarešu. Paslēptās cigaretes atrastas, pateicoties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) četrkājainā darbinieka, vācu aitu suņa, jutīgajam degunam, portālu "Delfi" informēja VID Komunikācijas daļā.

Trešdien Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas puses pa "zaļo" joslu iebrauca automašīna "Chrysler Grand Voyager". Automašīnas salonā redzamā vietā bija novietots ievešanai no trešajām valstīm atļautais preču daudzums - cigarešu "Ļeņingrad" bloks, divas puslitra degvīna pudeles un desmit kilogramus smags cukura maiss.

Tomēr uz aizdomu pamata automašīna novirzīta padziļinātai pārbaudei, kuras veikšanā piedalījās kinologs ar suni.

Pārmeklējot automašīnu, vācu aitu suns norādīja uz kādu vietu zem automašīnas grīdas. To pārbaudot, VID darbinieki grīdā atrada nelielu atveri ar vāku, kuru atverot, atklājās tilpne, bet tajā - noslēptas divējādu marku cigaretes.

Par konstatēto pārkāpumu 1988.gadā dzimušajam Latvijas pilsonim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no muitas kontroles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!