Foto: LETA
Jaunā veselības ministre Anda Čakša darbam savā birojā noskatījusi dažas personas, bet šobrīd tās vēl nevar atklāt.

Pēc apstiprināšanas amatā Čakša žurnālistiem sacīja, ka viņas galvenais uzstādījums ir strādāt komandā. Viņa uzsvēra, ka problēmas veselības aprūpes sistēmā plāno risināt kopā ar nozares pārstāvjiem, ņemot vērā, ka tieši nozarē iesaistītajiem cilvēkiem ir kompetence.

Atbildot uz jautājumiem, vai viņa spēs tikt galā ar tādiem smagiem lēmumiem kā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecība vai e-veselības ieviešana, Čakša atbildēja apstiprinoši un pieļāva, ka viņai būs komanda, kas palīdzēs ar šiem jautājumiem strādāt. Viņa arī piebilda, ka vēlētos visos jautājumos ļoti iedziļināties.

Viņa akcentēja, ka e-veselība ir instruments, lai veselības aprūpes sistēmu padarītu caurskatāmāku un labāk vadāmu, tomēr atzina, ka šajā projektā pastāv diezgan lieli riski. Tāpat viņa norādīja, ka savu redzējumu par Stradiņa slimnīcas būvniecību varētu sniegt tuvāko nedēļu laikā, jo pagaidām viņai vēl jāiepazīstas ar situāciju, ņemot vērā, ka pēdējā laikā viņa neesot bijusi "iekšā" jaunā korpusa būvniecības lietā.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien veselības ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju Čakšu.

Par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā balsoja 78 deputāti, pret bija trīs parlamentārieši, bet atturējās četri.

Čakšu šim amatam izvirzīja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pēc līdzšinējā ministra Gunta Belēviča demisijas.

Kā ziņots, Belēvičs pagājušajā nedēļā atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!