Foto: Valsts kanceleja

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien valdības sēdē neplāno izteikt priekšlikumu par ģenerālprokurora balss noteikšanu kā izšķirošo, izvēloties KNAB priekšnieku.

Kā portālu "Delfi" informēja KNAB pārstāve Māra Priedīte, birojs valdības sēdē neplāno piedāvāt jaunus priekšlikumus KNAB priekšnieka amata pretendentu atlases kārtības noteikumu projektā.

KNAB atbalsta līdz šim izstrādāto un Ministru kabineta komitejā atbalstīto noteikumu projektu, kas paredz – gadījumā, ja balsojumā par biroja priekšnieka amata pretendentiem četru komisijas locekļu balsis sadalās vienādi, izšķirošajai jābūt komisijas vadītāja, Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa balsij.

Ziņots, ka sabiedrība par atklātību "Delna" pirmdien portālu "Delfi" informēja, ka KNAB priekšnieka vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča ierosinājusi, ka gadījumā, ja balsojumā par pretendentiem četru komisijas locekļu balsis sadalās vienādi, izšķirošajai jābūt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera balsij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!