Foto: AFI

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien VUGD saņēmis izsaukumu uz Augšzemes ielu Aknīstē, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī pie skursteņa gruzd griestu pārsegums 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās cilvēki no ēkas jau bija evakuējušies. Ugunsgrēkā cieta apmēram 56 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus un tika hospitalizēts. Plkst. 16.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 23.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg iebūvēta pirts 25 kvadrātmetru platībā un starpstāvu pārsegums 25 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās, mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, apmēram 60 gadus vecs vīrietis saindējās ar degšanas produktiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 4.16.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, salmi, koka dobums, elektrolīnijas balsts, skapis, veļas mašīna, balkons, divas vieglās automašīnas, pirts, garāža, divas neapsaimniekotas ēkas, divi šķūņi, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies svētdienas naktī Taču ielā Rīgā, kur 120 kvadrātmetru platībā dega dārza māja. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 2.24 un plkst. 6.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Saldus novada Zaņas pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot skaņas signālus, uzturot telefonsarunu ar cilvēkiem un piesaistot vietējos iedzīvotājus, ugunsdzēsēji glābēji vīrieti un sievieti atrada. Tā kā sieviete bija izmežģījusi potīti, glābēji sievieti nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu automašīnai.

Sestdien plkst. 14.30 tika saņemts izsaukums uz Mēmeles upi Bauskā, kur slīka cilvēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, slīkstošais vīrietis vairs nebija redzams virs ūdens. Pārmeklējot ūdenskrātuvi ar laivu un glābšanas dēli un piesaistot ūdenslīdējus, glābēji atrada apmēram 28 gadus vecu noslīkušu vīrieti.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šā gada 6.augusta plkst. 6.30 līdz 8.augusta plkst. 6.30, VUGD saņēma 68 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu un 35 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!