Jūrmalas dome ceturtdien nolēma no mēra amata atbrīvot Gati Truksni (ZZS).

Sēdes sākumā partijas "Saskaņa" pārstāvji apliecināja, ka atbalstīs Trukšņa demisijas pieprasījumu. Mēra atstādināšanu rosināja "Vienotība", un uzskatu, ka Truksnim jāatkāpjas pauda arī Nacionālā apvienība.

Deputāte Iveta Blaua uzsvēra, ka "šis nav ne pasaules gals, ne sākums". Tikmēr deputāts Arnis Ābelītis norādīja, ka Truksnis notikušajā nav vienīgais vainīgais un par notikušo atbildība jāuzņemas visai koalīcijai.

Pirms balsojuma Truksnis un viņa partijas biedri uzsvēra, ka viņa vadīšanas laikā pilsētā paveikti daudzi labi darbi.

Kā vēstīts, Truksnim piemērots aizdomās turamā statuss Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātā kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Partijas "Vienotība" preses sekretāre Laila Timrota portālam "Delfi" iepriekš pavēstīja, ka Jūrmalas domes (JD) deputāti Iveta Blaua un Juris Visockis ceturtdien plāno savākt domes deputātu parakstus, kas nepieciešami, lai rosinātu lemt par Trukšņa atcelšanu no amata.

"Vienotības" deputāti norādījuši, ka Truksnim pašam būtu jāpieņem lēmums par atkāpšanos no amata, taču tā kā "nekas neliecina par to, ka Truksnis vai ZZS būtu gatava šādai rīcībai, tad atstādināt Truksni no mēra amata rosinās "Vienotības" deputāti".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!