Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 4. janvārī, uz Pleskavas šosejas pie Siguldas avarējusi policijas automašīna, ziņo aculiecinieks Dāvids.

"Ap pulksten 14 uz Pleskavas šosejas redzēju no ceļa noslīdējušu policijas spēkratu "Opel Insignia". Notikuma vietā atradās arī vēl divas policijas automašīnas, no kurām viena netraferēta. Manuprāt, pie vainas nav nekas cits, kā vien sliktie laikapstākļi," lēš Dāvids.

Valsts policija informē, ka avārija, kurā iesaistīta ceļu polcijas automašīna, notikusi pulksten 11.50 Siguldā, Vidzemes šosejas un Jūdažu ielas krustojumā. Ceļu satiksmes negadījumā sadūrās policijas ekipāža un "Chrysler" markas automašīna.

Sadursme notikusi, policijas ekipāžai šķērsojot krustojumu ar Jūdažu ielu. "Chrysler" ietriecās policijas automašīnas sānā, vēsta policija.

Valsts policija arī pauž, ka šai gadījumā policistam, kurš vadīja dienesta spēkratu ar ieslēgtu skaņas signālu un bākugunīm, bija jāpārliecinās par drošību uz ceļa, šķērsojot krustojumu pie luksofora aizliedzošā signāla. Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 30. punktu operatīvā transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai tiktu garantēta ceļu satiksmes drošība.

Savukārt "Chrysler" vadītāja pienākums bija dot ceļu operatīvajam transportlīdzeklim.

Pašlaik policija skaidro precīzus notikušā apstākļus un abu automašīnu vadītāju atbildība. Negadījumā cietušo nav, norāda policija.

Likumsargi arī aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem, jo Latvijā joprojām daudzviet puteņo. Jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, vēlams ievērot lielāku distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!