Foto: VID
28. aprīlī veiksmīgi noslēgušās pirmās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes organizētās Starptautiskās muitas kinologu ar tabakas meklēšanas darba suņiem sacensības, kurās komandu kopvērtējumā Latvijas muitas komanda izcīnījusi 1. vietu, portālu “Delfi” informēja VID.

Komandu vērtējumā 2. vietu ieņēma Igaunijas muitas komanda un 3. vietu – Krievijas muitas komanda.

Sacensības norisinājās no 25. aprīļa līdz 28. aprīlim Rēzeknē un Rēzeknes novadā. Latvijas muitas dienesta organizētajās sacensībās piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas un Krievijas muitas dienestu kinologi ar speciāli apmācītiem darba suņiem.

Katras komandas sastāvā ietilpa komandas pārstāvis un divi kinologi ar tabakas meklēšanas darba suņiem. Sacensību mērķis ir Latvijas un ārvalstu muitas dienestu kinologu un darba suņu profesionālās meistarības veicināšana, muitas dienestu kinologu praktiskās pieredzes apmaiņa, kvalifikācijas paaugstināšana un muitu kinoloģijas dienestu starptautiskās sadarbības stiprināšana cīņā ar tabakas izstrādājumu kontrabandu.

VID Muitas pārvaldē kopš 2008.gada muitas kontroles pasākumos tiek piesaistīti kinologi ar darba suņiem, kas ir apmācīti tabakas izstrādājumu meklēšanā. Kopumā VID rīcībā šobrīd ir 49 darba suņi, kuri ir apmācīti tabakas izstrādājumu, narkotisko vielu un skaidras naudas meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!