Foto: F64

Sadarbībā ar pašvaldībām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) turpina uzlabot ugunsdrošību sociāli nelabvēlīgos mājokļos, tāpat arvien vairāk pašvaldību sāk domāt par videonovērošanas nodrošināšanu vietās, kur notiek ļaunprātīga dedzināšana, intervijā VUGD Zemgales reģiona brigādes komandieris Dainis Bērziņš.

Viņš stāstīja, ka pašvaldību apsaimniekošanas uzņēmumi vairāk sākuši pievērst uzmanību ēkām ar nelabvēlīgu sociālo vidi, koplietošanas telpu, dūmvadu, evakuācijas izeju uzturēšanu. Arī VUGD darbinieki apmeklē mājokļus, stāstot iedzīvotājiem par ugunsdrošību.

"2016. gadā degšana ēkās ar sociāli nelabvēlīgo vidi ir samazinājusies. Lai gan nevaru garantēt, ka tā būs arī šogad, man gribētos tam ticēt," pauda VUGD pārstāvis.

Kopā ar pašvaldībām plānots izvērst cīņu arī ar ļaunprātīgajiem dedzinātājiem. Piemēram, Tukumā šogad izmēģina interaktīvās kameras, kuras būs noliktas vietās, kur bieži notiek pērnās zāles ugunsgrēki un ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu. Par līdzīgu risinājumu VUGD plāno vienoties arī ar Jelgavas pašvaldību, pastāstīja Bērziņš.

Viņš priecājas arī par brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām, kuras tiek finansētas arī no pašvaldību puses, īpaši izceļot Tukuma un apkārtējos novadus, kā arī Bausku. Brīvprātīgie ugunsdzēsēji bieži ir tie, kas ugunsgrēka vietā palīdz VUGD nodrošināties ar ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!