Foto: F64

Pirmdienas vakarā Rīgā no piedūmotām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglābuši sievieti, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien pulksten 19.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Čiekurkalna 2. līniju Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 14 kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba sievieti, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 21.12.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 74 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Tāpat pirmdien ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 22 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 9,3 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur pērnā zāle dega trīs hektāru platībā.

Iespējams, kā vērtē VUGD, tieši kūlas degšanas rezultātā, vakar Kuldīgas novada Pelču pagastā dega vienstāvu neapsaimniekota ēka 50 kvadrātmetru platībā un atkritumi 50 kvadrātmetru platībā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, zaru kaudze, meža jaunaudze, meža zemsedze, elektrolīnijas stabs, elektroinstalācijas vads, dators, palodze, balkons, starpstāvu pārsegums, garāža, siltumnīca un žogs, trīs dārza mājas, divas neapsaimniekotas ēkas, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!