Foto: DELFI

Jautājums par izdienas pensiju piešķiršanu jaunām nodarbināto grupām jāskata kompleksi ar sistēmisku pieeju sadarbībā ar Labklājības ministriju (LM), kas atbildīga par pensijas sistēmu Latvijā, portālam "Delfi" norādīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 15. maijā vairāk nekā 900 muitnieki un muitas policisti petīcijā Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) prasīja ieviest izdienas pensijas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm. Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrība skaidroja, ka pirms 13 gadiem sākta likumprojekta "Muitas iestāžu ierēdņu ar speciālajām dienesta pakāpēm izdienas pensiju likums" saskaņošana.

2016. gadā tā brīža VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā Finanšu ministrijai lūdza virzīt valdībā pārstrādāto likumprojekta versiju. Jaunā versija paredzēja izdienas pensijas ieviest no 2018.gada. Tomēr likumprojekts tā arī nav pieņemts.

FM norādīja, ka tā ir saņēmusi VID sagatavoto ziņojumu par izdienas pensiju nepieciešamību VID amatpersonām ar dienesta pakāpēm, taču izdienas pensiju piešķiršana jaunām grupām jāskata kopā ar LM. Tāpat rūpīgi jāvērtē konkrētās nodarbināto grupas darba vides ietekme uz darba spējām, kā arī izdienas pensiju sistēmas ilglaicība kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!