Foto: LETA

Sestdien Kuldīgas novadā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki izglābuši vīrieti, kuram ezerā bija apgāzusies laiva.

Kā informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola, plkst.21.44 glābēji saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Kurmāles pagastu, kur kāds aculiecinieks bija pamanījis, ka Vilgāles ezerā apgāzusies laiva. Ierodoties notikuma vietā, glābēji ar dienesta motorlaivu nokļuva līdz nelaimē nonākušajam vīrietim, kurš turējās pie apgāzušās gumijas laivas. Cietušais tika uzņemts motorlaivā, nogādāts krastā un nodots mediķiem.

Savukārt plkst.22.10 VUGD darbinieki steidzās uz Gaiļezeru Rīgā. No turienes bija saņemts informācija par diviem vīriešiem, kuri ar plostu iebraukuši ezerā un pašu spēkiem netiek krastā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka abi vīrieši ar plostu atrodas apmēram 150 metru attālumā no Gaiļezera krasta un viņiem nav airu. VUGD darbinieki vīriešus nogādāja uz sauszemes un nodeva Valsts policijai.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā veicis 27 glābšanas darbus - 12 novados, desmit Rīgā, bet piecus citās pilsētās. Neviens noslīcis cilvēks no ūdenstilpēm nav izcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!