Foto: LETA

Mēri Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, tāpat dalība koalīcijā citās Latvijas pašvaldībās lielā mērā parāda, ka partija "Saskaņa" tuvinās valdībai, trešdien laikrakstā "Diena" publicētā intervijā saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

"Lielais mērķis ir realizēt sociāldemokrātiskos ideālus valsts pārvaldē, valsts darbībā," viņš apliecina.

Elksniņa ieskatā daudzas partijas kopē "Saskaņas" sociālās idejas. "Ja mums neļauj šīs idejas realizēt parlamenta līmenī, ar tām ejam uz pašvaldībām, kur iedzīvotāji lielā mērā ir daudz tuvāk gan saskarsmē, gan sociālu problēmu risināšanā. Kā redzam, pašvaldībās mūsu piedāvājums guvis visnotaļ augstu atbalstu. Tas, kas notiek, lielā mērā ir sava veida loģiska pēctecība – ar ienākšanu arī vairākās citās pašvaldībās mēs tuvināmies valdībai. Ņemot vērā, kuras pilsētas mēs vadām, jau šobrīd valdība vairs nevar ignorēt "Saskaņu"," klāsta Elksniņš.

Komentējot to, vai būtu gatavs pamest Daugavpils mēra amatu, lai startētu Saeimas vēlēšanās, Elksniņš uzsver, ka pamest pilsētu novārtā nedomā, jo "nav mans pašmērķis uz Daugavpils rēķina kaut kur pakāpties".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!