Foto: LETA
Ceturtdien pulksten 11.30 biedrība "Vides aizsardzības klubs" rīkos preses konferenci jaunatklātā nelegālā riepu uzglabāšanas teritorijā Rīgā un piedāvās risinājumu nelegālu izgāztuvju problēmai, portālu "Delfi" informēja organizācija.

Biedrības mērķis ir vērst sabiedrības un likumu izstrādātāju uzmanību uz bīstamību, ko rada nelegālās riepu izgāztuves Rīgā un citviet Latvijā.

"Šīs vasaras plašie un postošie ugunsgrēki Spilves lidlaukā Rīgā un Jūrmalā visai Latvijas sabiedrībai nepārprotami parādīja, ka nelegālās riepu izgāztuves ir kā milzu bumbas ar laika degli, kas var radīt draudus gan cilvēku veselībai un dzīvībai un nodarīt lielus postījumus apkārtējai videi. Negodīgie uzņēmēji tās var izveidot tikai tāpēc, ka pašreiz spēkā esošajos likumos un Ministru kabineta (MK) noteikumos nav pietiekami stingri regulēta riepu apsaimniekošanas kārtība," izteikusies kluba viceprezidente Elita Kalniņa.

Lai uzlabotu esošo situāciju, Vides aizsardzības klubs piedāvā veikt izmaiņas un papildinājumus Dabas resursu nodokļa un Atkritumu apsaimniekošanas likumos, kā arī vairākos MK noteikumos. Tāpat biedrība aicina palielināt soda apmērus par noteikumu neievērošanu.

"Vides aizsardzības klubs ir pārliecināts, ka situācija, kad pilsētā atrodas nelegālas izgāztuves ar vairākiem tūkstošiem tonnu riepu, ir satraucoša un privāto apsaimniekotāju nekaunības līmenis, nespējot veikt savus tiešos pienākumus pārstādāt šos riepu kalnus rada neizmērojamus riskus pilsētas drošībai," teikts kluba paziņojumā medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!