Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piektdien, 1. decembrī, konkursa otrajā kārtā uz Latvijas Radio (LR) valdes locekļa amatu programmas attīstības jautājumos intervējusi piecus kandidātus, pastāstīja NEPLP locekle Gunta Līdaka.

Līdaka sacīja, ka konkrēti zināms, cik kandidātus paredzēts virzīt tālāk padomei apstiprināšanai amatā, būs tikai pirmdien, 4. decembrī.

Vienlaikus viņa norādīja, ka pārsvarā amatam pieteikušies cilvēki ar iepriekšēju profesionālo pieredzi medijos, jo tas bija viens no konkursa nosacījumiem. Tomēr vairāk par konkursa kandidātiem viņa atklāt nevarēja, norādot, ka to liedz likumdošana.

Kā ziņots, konkursa uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos otrajai kārtai tika izvirzīti astoņi no 17 pretendentiem.

Līdaka iepriekš norādīja, ka konkursa otrajai kārtai izvirzītajiem kandidātiem līdz 21. novembrim nominācijas komisijai izvērtēšanai bija jāiesniedz LR programmu satura analīze esejas formātā.

Vaicāta, kādi bija galvenie iemesli, kādēļ pārējie konkursā iesniegtie pieteikumi netika virzīti otrajai kārtai, Līdaka sacīja, ka galvenokārt vairums kandidātu neiesniedza visus konkursa nolikumā noteiktos dokumentus.

Kā ziņots, konkursā uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos tika iesniegti 17 pieteikumi.

Konkursu uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos, ko iepriekš ieņēma no amata atbrīvotā Sigita Roķe, NEPLP izsludināja 19. oktobrī.

Pieteikumus konkursam varēja iesūtīt līdz šā gada 2. novembrim.

Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas amata kandidātiem, kuri atbilst vispārīgajām izglītības un pieredzes prasībām, būs jāiesniedz LR programmu satura analīze esejas formātā. Pēc eseju izvērtēšanas atbilstošākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām.

Kā ziņots, NEPLP 28. septembrī izteica neuzticību Roķei, kas LR atbildēja par satura jautājumiem. No marta, kad NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam, Roķe bija vienīgā LR valdes locekle.

Jaunā LR valde, ko veido valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu vadības jautājumos Mārīte Tukiša, un pagaidu valdes loceklis Juris Gavars darbu sāka 3. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!