Foto: F64

Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē remontdarbu laikā no 1. līdz 31. jūlijam tiks uzturēts pazemināts ūdenslīmenis, informēja energokompānijas AS "Latvenergo" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere norādīja, ka "Latvenergo" šajā periodā paredzēts veikt Ķeguma HES piestātnes un savienojošā dambja atjaunošanas remontu, betonēto virsmu atjaunošanu Pļaviņu HES labā krasta atbalstsienā un betonēto nogāžu atjaunošanu Pļaviņu HES atvadkanāla kreisajā krastā.

Galvenie atjaunošanas darbi mainīgā ūdens līmeņa zonā ir bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža, betonēšana, virsmu aizsargpārklājuma uzklāšana, temperatūras un deformācijas šuvju remonts un izveide, atzīmēja Bidere.

Darbu veikšanai "Latvenergo" pazeminās ūdens līmeni Ķeguma HES ūdenskrātuvē līdz 30,55 metru atzīmei Latvijas augstumu sistēmā (LAS). Remontdarbu izpildes laikā tiks iekļautas arī tās dienas, kas nepieciešamas, lai ūdenskrātuves līmeni pazeminātu līdz paredzētājai atzīmei un līmeņa atjaunošanai līdz normālam darba režīma līmenim.

Ūdens līmeņa pazemināšana Ķeguma HES ūdenskrātuvē notiks pakāpeniski atbilstoši Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izsniegtās Ūdens resursu lietošanas atļaujas nosacījumiem. Remontdarbu veikšanai ir saņemts saskaņojums no VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes.

Iedzīvotājiem un uzņēmējiem ūdenslīmeņa pazemināšanas periodu tiek piedāvāts izmantot savām vajadzībām, piemēram, krastu nostiprināšanai, piestātņu izbūvei, kā arī pludmales zonu labiekārtošanai un sakopšanai, brīdinot par šādām aktivitātēm "Latvenergo". "Latvenergo" aicina brīdināt par veicamiem darbiem, termiņiem un sniegt atbildīgo personu kontaktinformāciju, lai varētu savlaicīgi saņemt informāciju par ūdens līmeņa izmaiņām vai atjaunošanu.

"Latvenergo" koncerns nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!