Foto: Pexels.com, Gustavo Fring

Infektologs Uga Dumpis bažīgs par medicīnas nozares darbinieku noslodzi, ņemot vērā vajadzību "vienlaicīgi kvalitatīvi ārstēt slimnīcās ievērojami lielāku pacientu skaitu, nodrošināt praktiski visiem balstvakcināciju un testēt vēl līdz šim nepieredzētos apjomos," izriet no viņa ieraksta mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Šķiet, ka sabiedrības vēlmēm robežas ir zudušas, bet medicīnas nozares cilvēku resursi gan paliek tādi paši," raksta Dumpis.

Jau ziņots, ka valdība otrdien lēmusi no 6. decembra ieviest Covid-19 paštestu veikšanu visiem darbiniekiem, kas strādā klātienē.

Grozījumi paredz veicināt Covid-19 testēšanu darba kolektīvos, tādējādi mazinot riskus darbinieku darba nespējai, saslimstot ar Covid-19, vai pienākuma ievērot mājas karantīnu, ciešu kontaktu dēļ ar inficēto cilvēku.

Kā preses konferencē pēc valdības sēdes skaidroja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, pašlaik tiek organizēts iepirkums, kurā šos testus iepirks par valsts līdzekļiem un nodrošinās gan valsts, gan privātajam sektoram.

Šobrīd līdz 6. decembrim tiks izstrādāts mehānisms, lai testus izplatītu un nodrošinātu, ka tie ir pieejami ikvienam darbiniekam un darba devējam, pauda Citskovskis. Tāpat notiek darbs pie šī testēšanas algoritma izmaiņām, piemēram, nosakot, kā nepieciešams rīkoties, ja paštests darbiniekam uzrāda pozitīvu rezultātu.

Aizvadītajā diennaktī veikti 12 609 Covid-19 testi, reģistrēti 1279 jauni saslimšanas gadījumi, bet 56 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!