Foto: AFP/Scanpix/LETA/F64
Šā gada 22. septembrī notiks Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) un sabiedrisko mediju ombuda organizēta konference, kurā pirmo reizi tiks pasniegta sabiedrisko mediju profesionālās ētikas balva, portālu "Delfi" informēja SEPLP.

Kā vēsta rīkotāji, konferencē tiks aplūkots gan jautājums par sabiedrisko mediju lomu demokrātiskā valstī, gan tiks izvērtēts līdz šim paveiktais un iezīmēti turpmākie soļi sabiedrisko mediju attīstībai.

"Lai sitprinātu demokrātiju, mēs uzstādām visaugstākos satura kvalitātes un auditorijas sasniedzamības kritērijus. Kopā ar politikas veidotājiem diskutēsim arī par politisko gatavību šos standartus sasniegt," pauž SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Konferencē Eiropas Raidorganizāciju apvienības ģenerāldirektora vietnieks Žans Filips de Tenders (Jean Philip De Tender) pievērsīsies jautājumam par sabiedrisko mediju lomu demokrātiskā valstī.

Pirmo reizi ir veikts Latvijas sabiedrisko mediju sabiedriskā labuma trīsgades izvērtējums, ar ko konferencē iepazīstinās plašāk.

Tāpat tiks prezentēts sabiedrisko mediju ombuda pētījums par to, kā Latvijas sabiedrība uztver sabiedrisko mediju ētikas jautājumus. Savukārt kopā ar politikas veidotājiem tiks diskutēts par valsts politiku kvalitatīvas mediju telpas attīstībai un, it īpaši, valsts finansējumu sabiedrisko mediju stiprināšanai, informē SEPLP.

Tāpat pirmo reizi Latvijā tiks pasniegta sabiedrisko mediju profesionālās ētikas balva, kas turpmāk tiks pasniegta katru gadu. Balvas mērķis ir izcelt izcilu un augstiem profesionālās ētikas standartiem atbilstošu sabiedrisko mediju žurnālistikas sniegumu.

Šāda balva šogad tiks pasniegta pirmo reizi Latvijas vēsturē. Tā tiks piešķirta par īpaši sarežģītu tēmu, problēmu un notikumu atspoguļojumu Latvijas sabiedriskajos medijos, kad darba procesā prasmīgi risinātas profesionālās ētikas dilemmas. Balva simbolizē žurnālistu profesionālās ētikas izcilību.

"Profesionālā ētika nereti tiek piesaukta, konstatējot nepilnības, pārkāpumus. Tomēr daudz biežāk tā nozīmē smagu un neredzamu darbu, kas paveikts, lai atrisinātu sarežģītas ētikas dilemmas un mēs uzzinātu pārsteidzošus un pretrunīgus stāstus.

Tāpēc vajadzīga sabiedrisko mediju profesionālās ētikas izcilības balva! Ceru, ka tā palīdzēs par profesionālo ētiku runāt konkrēti, ne tikai kā par ideālu, bet kā par auditorijai un profesionāļiem nozīmīgu saturu," saka sabiedrisko mediju ombuds, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Anda Rožukalne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!