Foto: LETA

Tas ir nepieņemami, ka ārkārtas situācijas laikā Latvijas Radio neskanēja kaut minimāla informācija. Tā, komentējot to, ka laikā, kad radio bija izcēlies sadūmojums, radio klausītājiem bija jāklausās mūzika, paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Latvijas Radio ēku Doma laukumā 8, Rīgā, kur bija izveidojies sadūmojums. Pulksten 15.39 ugunsgrēks tika lokalizēts.

Sadūmojuma laikā evakuējās vairāk nekā 100 cilvēki. Radio skanēja rezerves mūzika, un radio klausītāji nebija informēti par notiekošo.

Reaģējot uz to, jau pirmdien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiksies ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), lai sabiedriskajiem medijiem būtu plāns rīcībai šādos gadījumos.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne iepriekš norādīja, ka "jau tuvākajā laikā ar atbildīgajiem darbiniekiem izvērtēsim radio rīcību, – kam nākotnē pievērst lielāku uzmanību un izstrādāt papildu rīcības scenārijus, piemēram, klausītāju informēšanai, – kāpēc skan rezerves mūzika."

"Bet vēlos uzsvērt, – ja sadūmojuma vietā būtu valsts mēroga ārkārtas situācija vai apdraudējums, Latvijas Radio nodrošinātu alternatīvu apraidi un sabiedrības informēšanas pasākumus. Lokāls sadūmojums šajā kategorijā neietilpst. Atvainojamies mūsu klausītājiem par sagādātajām neērtībām," turpināja Klapkalne.

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, SEPLP lūgs Latvijas Radio valdei paskaidrojumu par ētera pārrāvumu ugunsgrēka dēļ. No radio vadības tikšot prasīta informācija gan par ugunsnelaimes izcelšanās iemesliem, gan par to, kā tiek nodrošināta raidījumu pārraidīšana ēterā ārkārtas situācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!