Sadūmojuma dēļ Latvijas Radio piektdien notika darbinieku evakuācija, sociālajā medijā "X" vēsta Latvijas Radio. Kā portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), dega siltinājums astoņu kvadrātmetru platībā, un no ēkas evakuējās vairāk nekā 100 cilvēku.

Kā portālam "Delfi" norāda VUGD, pulksten 13.31 saņemts izsaukums uz Doma laukumu Rīgā, kur piecstāvu sabiedriskā ēkā bija izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, tajā skaitā, ar termokameru, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva sienā dega siltinājums astoņu kvadrātmetru platībā. No ēkas kopumā evakuējās nedaudz vairāk kā 100 cilvēki.

Lai pārliecinātos, ka degšana ir apturēta, tika demontēta starpsiena un pārsegumi pārbaudīti ar termokameru. Pulksten 15.39 ugunsgrēks lokalizēts. Daļai darbinieku ļauts atgriezties tajās telpās, kas atrodas tālāk no ugunsgrēka vietas un kurās nav apdraudējuma.

Kā portālam "Delfi" atklāja Latvijas Radio 5 producents Toms Putniņš, pēc visa spriežot, dega 3. studija, kas šobrīd tiek remontēta.

Sākot no pulksten 16, Latvijas Radio kanāli pakāpeniski atgriezušies pie ierasto programmu raidīšanas.

"Krīzes nevar paredzēt. Bet tām ir iespējams sagatavoties. Un, pateicoties regulārām Latvijas Radio darbinieku mācībām par rīcību ugunsgrēka gadījumā, visi kolēģi ar pilnu atbildību tiešām evakuējās," situāciju komentēja Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne. .

Viņa atklāja, ka sadūmojumu Latvijas Radio ēkā izraisīja plānoti celtniecības darbi. Demontējot sienas apdari, radās kāda dzirkstele un sāka gruzdēt starpsienas pakojums. "Jau tuvākajā laikā ar atbildīgajiem darbiniekiem izvērtēsim radio rīcību, – kam nākotnē pievērst lielāku uzmanību un izstrādāt papildu rīcības scenārijus, piemēram, klausītāju informēšanai, – kāpēc skan rezerves mūzika," skaidroja Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja.

"Bet vēlos uzsvērt, – ja sadūmojuma vietā būtu valsts mēroga ārkārtas situācija vai apdraudējums, Latvijas Radio nodrošinātu alternatīvu apraidi un sabiedrības informēšanas pasākumus. Lokāls sadūmojums šajā kategorijā neietilpst. Atvainojamies mūsu klausītājiem par sagādātajām neērtībām," turpināja Klapkalne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!