Rīgas pedagoģijas izglītības un vadības augstskolas (RPIVA) rektors Juris Stabiņš iesniedzis dokumentus par jaunas privātaugstskolas veidošanu, lai gan nav zināms, vai tai piešķirs licenci.
2000./2001.mācību gadā savu darbību plāno uzsākt reģionāla juridisko personu dibināta mācību iestāde "Jura Stabiņa vadības, pedagoģijas un sociālo zinātņu augstskola", kas licencēšanai esot piedāvājusi mācību programmas, kuras šobrīd nepiedāvā citas mācību iestādes.

Jaunajā skolā piecu gadu laikā varēšot kļūt par humanitāro zinātņu skolotāju, mākslas priekšmetu skolotāju, drošības un militāro struktūru psihologu, apgūt uzņēmējdarbību, programmatūras izstrādi un sabiedriskās attiecības.

Skolas darbiniece potenciālajiem studētgribētājiem apgalvo, ka jauno skolu paredzēts atklāt pēc divām trijām nedēļām un aicināja pieteikties. Tomēr nekādu informāciju - kas būs rektors, kurā vietā skola atradīsies, vai tā būs dienas vai vakara nodaļas studentiem, cik būs jāmaksā par mācībām, darbiniece atteicās sniegt.

"Es jums vairāk nekādu informāciju nevaru sniegt," viņa sacīja.

Stabiņš BNS atteicās komentēt jebkādu informāciju par topošo augstskolu, atbildēdams - "netraucēsim grūtnieci grūtniecības laikā".

Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta vadītājs Jānis Čakste informē, ka Stabiņš iesniedzis ministrijā dokumentus ar pieprasījumu veidot jaunu augstskolu.

Pieteikumā norādīta skolas vieta - Imantas 7.līnija 1, kas ir tagadējās RPIVA telpas. Pieteikumā norādīts, ka skola plāno sākt darbību ar 510 studentiem.

Pieteikumā nav norādīts, cik studentiem būs jāmaksā, vai tā būs dienas studentu nodaļa un līdzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!