Iespējams, nākamgad topošie studenti varēs iesniegt dokumentus augstskolās jūlija vidū un eksāmeni sāksies augustā. Šādu rīkojumu gatavo Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC).
Ar rīkojumu sabiedrība varētu iepazīties oktobra vidū.

Skolu valžu pārstāvji kopumā pauduši atbalstu mācību nodalīšanai no skolu beigšanas eksāmenu laika. Līdz ar to skolēni eksāmenus kārtos maija nogalē un jūnijā. Iepriekš eksāmeni notika maijā paralēli skolas mācību darbam, kas traucēja skolēniem un skolotājiem.

Tā kā līdz šim augstskolās iestājeksāmeni sākās jūlija sākumā, bija nepieciešama augstskolu vadību piekrišana eksāmenu pārcelšanai.

ISEC direktors Māris Krastiņš sacīja, ka ir panākta konceptuāla vienošanās ar augstskolu pārstāvjiem. Esot fiksēts arī konkrēts datums, līdz kuram skolu beidzējiem jāiegūst visi dokumenti, lai stātos augstskolā.

Pagaidām šo datumu Krastiņš nevēlējās nosaukt, jo tas vēl ir jāsaskaņo.

Pagaidām notiek skolu eksāmena grafika izstrādāšana. ISEC bija sagatavojis plāna projektu eksāmeniem šā mācību gada nogalē. Tomēr, pēc izglītības darbinieku domām, tas ir pārāk saspringts. Līdz ar to grafiku pārskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!