Foto: Shutterstock

Pirmssvētku laikā ieteicams mazāk koncentrēties uz Ziemassvētku materiālo pusi, pārdzīvojot par dāvanu lūkošanu, bet vairāk veltīt laiku svētku patiesajai nozīmei. Šai sakarā piedāvājam, iespējams, mazliet banālas, tomēr patiesi sirsnīgas idejas, ko apkopojis portāls "MSN", kā vairot pasaulē labo un arī pašam kļūt par labāku cilvēku.

1. Vienkāršs veids, kā likt sev justies labāk un arī palīdzēt pasaulei, ir doties uz dzīvnieku patversmi un izvest pastaigā tur mītošos suņus. Protams, ar to varam nodarboties arī ikdienā, tomēr pirmssvētku laikā tā ir lieliska iespēja vairot labo un radīt īpašo noskaņu sevī.

2. Ja esi uz "tu" ar mūziku, ar domubiedriem vari noorganizēt nelielu ansambli un ar Ziemassvētku dziesmām paviesoties veco ļaužu pansionātos, ja tas iespējams. Svētku sajūta būs radīta gan sirmgalvjiem, gan pašiem dziedātājiem!

3. Uzcep cepumus vai glazūrkēksiņus un pacienā ar tiem kolēģus vai vienkārši saliec atsevišķās kastītēs un uzdāvini bezpajumtniekiem, ko sastopi ielās.

4. Izveido Ziemassvētku rotājumus un uzdāvini pa vienam gan draugiem, gan radiniekiem, pierakstot personalizētu novēlējumu pie katra.

5. Nosūti anonīmu Ziemassvētku kartīti kādam paziņam, kolēģim vai vientuļajam kaimiņam, uzrakstot sirsnīgu sveicienu svētkos!

6. Sagatavo mazas, simboliskas dāvaniņas un atstāj tās publiskās vietās, kur tās var paņemt garāmgājējs!

7. Nopērkot kafiju līdzi ņemšanai, samaksā par vēl divām tasēm un palūdz pārdevējai tās nākamajiem pircējiem atdot par brīvu!

8. Ar draugiem vai ģimenes locekļiem sarīko piparkūku cepšanu un pēc tam uzdāvini tās vietējās poliklīnikas darbiniekiem vai ugunsdzēsējiem.

9. Pagatavo siltu ēdienu un nogādā to kādam cilvēkam, kurš šobrīd cīnās ar tuvinieka slimību vai citām problēmām, tā iepriecinot viņu un kaut nedaudz atvieglojot ikdienu!

10. Ja iespējams, piesakies palīdzēt zupas virtuvē, novēlot tur sastaptajiem cilvēkiem priecīgus svētkus un uzdāvinot kādu gardumu – kaut pašceptu piparkūku!

11. Novecojušas drēbes, apavus un mājsaimniecības priekšmetus ziedo labdarībai, lai tie nonāktu pie cilvēkiem, kas šobrīd patiešām klājas grūti.

12. Iepriecini kolēģus, nogādājot katram personalizētu svētku kartīti un mazu dāvaniņu – pat nīgrajai kolēģei, ar ko vien pa retam sasveicinies!

13. Uzsmaidi svešiniekiem un novēli pārdevējām veikalos priecīgus svētkus!

14. Piedāvā palīdzību, pieskatot draugu vai radu bērnus, tā ļaujot viņiem veltīt laiku sev vai izrauties kaut uz veikalu nopirkt svētkiem nepieciešamo!

15. Kaimiņu pastkastītēs iemet apsveikumus ar novēlējumiem svētkos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!